Een veel gestelde vraag; wat is het verschil nou eigenlijk?

Veel mensen boeken vaak een sportmassage omdat ze graag een stevige massage willen. Een sportmassage is inderdaad vaak stevig. Dat komt omdat er meer knedingen toegepast worden. Dat voelt natuurlijk al meteen een stuk steviger aan.

Een sportmassage is meer gericht op het losmaken van spieren en spierknopen, en het in topconditie houden van je spieren als je erg veel van je lichaam vraagt, door bijvoorbeeld het beoefenen van een sport. Een sportmassage helpt je bij het herstel na inspanning, zodat je snel weer in topconditie bent voor je volgende prestatie.

Een ontspanningsmassage helpt je te ontspannen. Heb je heel de dag op kantoor gezeten en doen je schouders en nek pijn van het de hele dag in dezelfde houding zitten? Dan is een massage gericht om te ontspannen juist erg fijn. Hierdoor wordt ook de doorbloeding weer op gang gebracht en zal je ongemak snel als sneeuw voor de zon verdwijnen. Hoofdpijn wordt ook met een ontspanningsmassage verdreven.

Is een ontspanningsmassage dan niet stevig?

Een ontspanningsmassage kan evengoed stevig zijn. Zeker als je graag een stevige ontspanningsmassage hebt om van je gespannen spieren in je rug, nek en schouders af te komen.

Geef altijd aan wat je wensen zijn wat betreft de stevigheid van een massage. Dat helpt enorm met het voldoen aan je verwachtingen van de massage en zo krijg je wat je graag wil!